BiH

Mitrović: Most na Savi kod Gradiške vjerovatno u maju iduće godine

Mitrović: Most na Savi kod Gradiške vjerovatno u maju iduće godine
Foto: Arhiva | Mitrović: Most na Savi kod Gradiške vjerovatno u maju iduće godine

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da očekuje da će most na rijeci Savi kod Gradiške biti završen u maju iduće godine.

"Za most na Savi kod Gradiške mogu reći da u avgustu očekujemo spajanje dvije obale, odnosno, završetak čelične konstrukcije. Završetak mosta očekuje se u maju naredne godine", rekao je Mitrović novinarima.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara nije bio u mogućnosti da kaže kada će biti izgrađeno granični prelaz i dionicu auto-puta od šest kilometara od mosta prema Okučanima.

"Taj dio sadrži i granični prelaz koji je u planu da se radi. Za nekih 15 do 20 dana moći ću da kažem više jer imam sastanak s hrvatskim ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture Olegom Butkovićem upravo u vezi s tim dijelom puta, kako bi konačno nakon desetina godina i ovaj auto-put zaživio", rekao je Mitrović.

On je dodao da će s hrvatskim ministrom Butkovićem razgovarati i o pitanju rekonstrukcije mosta kod Brčkog, kao i mogućnosti izgradnje novog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije