BiH

Pratite nas na Google news

Mladić vraćen u pritvor, zahtjev za liječenje u Srbiji kada se oporavi

Mladić vraćen u pritvor, zahtjev za liječenje u Srbiji kada se oporavi
Foto: N.N. | Mladić vraćen u pritvor, zahtjev za liječenje u Srbiji kada se oporavi
Srna

BEOGRAD - General Ratko Mladić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningen iz klinike u kojoj mu je u subotu, 28. marta, operisano debelo crijevo, rekao je Srni šef tima odbrane Branko Lukić.

Lukić je naglasio da general Mladić juče vraćen u pritvorsku jedinicu, komunicira samo sa porodicom, a advokati ga ne uznemiravaju da ne bi činio dodatni napor.

"Znam da je dobio bolnički krevet što je znak da mu je potreban potpun oporavak. On je bio lošeg zdravstvenog stanja i pre ovog zahvata. Nemam puno informacija. Uzorak otklonjenog tkiva je poslat na histopatološku analizu. Još se ne zna da li je maligno ili benigno", rekao je Lukić.

On je naveo da je operacija trebala da bude odgođena zbog malokrvnosti Mladića, ali je urađena, mimo traženja odbrane i uputstava vijeća i mišljenja srpskih ljekara.

"Operisali su malokrvnog čoveka. Kako će on sada da bude? Sigurno nije dobrog stanja", smatra Lukić.

Lukić je rekao da advokati uvijek traže mišljenje medicinskih stručnjaka i da to što je Mladić operisan u takvom stanju "nije ispravno".

"Mi smo na to ukazivali, ali mi se sa tim uvek susrećemo, pogotovo što se tiče njegovog zdravlja. Stalno nas dovode do gotovog čina. Gotovo, sada je čovek operisan. Nadamo da će da se oporavi", rekao je Lukić.

On je naveo da garancija Vlade Srbije za liječenje generala Mladića postoji, ali da trenutno tamo nema zahtjeva advokata da bude pušten na liječenje u Srbiju.

"Oni su ovo hteli da obave. Mi ne tražimo puštanje trenutno. Čekamo još neke lekarske izveštaje da bi tražili puštanje. Sada bi bio problem da on putuje", pojasnio je Lukić.

General Ratko Mladić operisan je u subotu, 28. marta, a prethodno mu je u decembru odrađena kolonoskopija.

Tada je utvrđeno da ima anemiju i čekalo se da mu se popravi krvna slika kako bi izdržao operaciju.

Porodica i njegov advokatski tim su obaviješteni o operaciji tek kada je zahvat urađen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije