BiH

Mladićeva odbrana podnijela žalbu protiv glavnog haškog ljekara

Mladićeva odbrana podnijela žalbu protiv glavnog haškog ljekara
Foto: N.N. | Mladićeva odbrana podnijela žalbu protiv glavnog haškog ljekara

BEOGRAD - Odbrana nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića podnijela je žalbu protiv šefa pritvorskog tima ljekara u Haškom tribunalu doktora Paulusa Falkea zbog nepoštovanja suda.

Jedan od Mladićevih advokata Dragan Ivetić naveo je da je Falke prilikom nedavnog pregleda rekao generalu da uopšte neće biti posjete i pregleda srpskih ljekara, te dodao da je odbrana već predložila termine.

Povodom saopštenja Haškog tribunala da su Mladićevoj odbrani ponuđena tri termina krajem novembra i u decembru za posjetu srpskih ljekara Mladiću, Ivetić je rekao da je odbrana već pismeno zatražila od ovog suda da se ta posjeta organizuje bilo koja dva dana između 13. i 17. novembra.

"Termini posle presude 22. novembra nam ne odgovaraju, jer mi tražimo da lekari specijalisti utvrde da li Mladić može da prisustvuje i prati presudu", rekao je Ivetić za "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, odbrana je već podnijela zahtjev da ljekari iz Srbije pregledaju Mladića sljedeće nedelje, jer tada dolaze da pregledaju još dvojicu Srba.

"Sud je za drugu dvojicu Srba već odobrio posetu, a za Mladića još čekamo odgovor, iako smo taj zahtev za svu trojicu predali na jednom papiru", rekao je Ivetić.

On kaže da mu uopšte nisu jasni potezi suda i da mu se nakon svega čini da je na djelu potpuna opstrukcija i odugovlačenje.

"Uradili smo sve što treba, dogovorili lekare, predložili datum, a oni nam sada traže da se izjasnimo možemo li ranije, pre njihovih termina. Pa možemo od 13. novembra. To smo im već rekli. Ne znam šta bi drugo trebalo da kažemo", dodao je Ivetić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije