BiH

Moguć zahtjev za smjenu Krišto i Džaferovića?

Moguć zahtjev za smjenu Krišto i Džaferovića?
Foto: N.N. | Moguć zahtjev za smjenu Krišto i Džaferovića?

SARAJEVO - Opozicione političke stranke i Savez za promjene mogle bi u petak da upute zahtjev za smjenu Borjane Krišto, predsjedavajuće Predstavničkog doma i njenog zamjenika Šefika Džaferovića.

Nekoliko parlamentaraca potvrdilo je da su poslanici razgovarali o mogućem upućivanju zahtjeva za smjenu Krišto i Džaferovića zbog kako kažu grubog kršenja Poslovnika o radu Zastupničkog doma, prenosi sarajevski portal "Klix.ba".

Parlamentarci su u nekoliko navrata negodovali što je rasprava o tačkama dnevnog reda skraćena na pet minuta. Opozicioni poslanici upozoravali su da je neodgovorno skraćivati raspravu o važnim zakonima na pet minuta. 

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PS BiH Mladen Bosić kazao je da se nije složio sa Krišto i Džaferovićem da se rasprava skrati te da su se članovi Kolegija ponijeli nekorektno prema njemu jer mu je ranije uskraćeno pravo da se obrati parlamentarcima. 

Poslanik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović obratio se parlamentarcima ističući da je potrebno utvrditi odgovornost kolegija zbog "silovanja procedure" na sjednici.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije