BiH

Mostarski hotel među najboljima u svijetu

Mostarski hotel među najboljima u svijetu
Mostarski hotel među najboljima u svijetu

MOSTAR - Grad na Neretvi dobio je još jedno veliko priznanje jer je "Muslibegovića kuća" iz Mostara, po mišljenju milijuna anketiranih, jedan od deset najboljih hotela u svijetu.

Internet stranica za online rezervacije putovanja Expedia, na temelju mišljenja blizu milijun anketiranih osoba, objavila je listu deset najboljih hotela u svijetu, a na osmo mjesto zasjela je upravo "Muslibegovića kuća". To je, kako su istaknuli iz Turističke zajednice Federacije BiH, plod promocije turističke ponude BiH na sajamskim manifestacijama u svijetu, te rezultat suradnje ljudi iz Turističke zajednice i ugostiteljskog sektora.

Ova vijest je u Mostaru dočekana s velikom radošću.

 "Ne samo da sam presretan već sam i oduševljen činjenicom da je upravo 'Muslibegovića' kuća po mišljenju anketiranih među najboljim hotelima u svijetu. To je još jedno veliko priznanje, koje će, nadam se, biti i pokretač turizma u Mostaru", kazao nam je voditelj Turističke podružnice Mostar Mensud Duraković. Dodaje da je ovo još jedan dokaz koliko Mostar može ponuditi svijetu, a ističe da su još brojni vrijedni objekti u Mostaru, koje će svijet tek upoznati.

"Pa da vi samo čujete što kažu turisti o Mostaru, Starom gradu i Starom mostu kada ih mi anketiramo. Volio bih da oni iz županije, koja ove godine nije izdvojila ni marku za turizam, dođu i čuju to", ustvrdio je Duraković, ogorčen što nadležni više ne ulažu u promociju vrednota i ljepota koje imamo.

Inače, nacionalni spomenik "Muslibegovića kuća" smješten je u blizini Karađozbegove džamije i jedan je od najmonumentalnijih spomenika gradske stambene arhitekture otomanskog razdoblja u Bosni i Hercegovini. Kompleks koji se sastoji od obiteljske kuće i poslovnog dijela sagrađen je početkom 18. stoljeća, a glavni stambeni objekt je rekonstruiran i dograđen 1872. godine po uzoru na reprezentativne objekte u Istanbulu. Za razliku od stambenih objekata iz ranijeg razdoblja, sagrađen je u centralnom sistemu rasporeda prostorija i ima četiri etaže.

Ulaz u stambeni dio je dvolučni sa centralnim stubom u sredini u čemu se ogleda utjecaj Mediterana. Objekt je sačuvao autentičnu formu i drvorez te uz originalne predmete, spise i eksponate, posjetiocima pruža uvid u način života bogate begovske porodice u minulim stoljećima. Osim posjete i razgledanja muzejske postavke, posjetiocima se pruža mogućnost konzumiranja tradicionalnih - prirodnih pića i kolača, a jedan dio kompleksa nudi i mogućnost spavanja u originalnom ambijentu. Nudi luksuzne sobe i apartmane, koji su lijepo uređeni s velikom brigom za poboljšanje prirodne ljepote muzeja.

Top lista hotela

  • 1. "Galaxy Hotel Iraklio", Krit, Grčka
  • 2. "Hide Away Guest House", Knisna, Južna Afrika
  • 3. "Drury Inn", Indijanapolis, SAD
  • 4. "Al Manshar Rotana", Kuvajt            Siti, Kuvajt
  • 5. "Conrad Bali", Indonezija
  • 6. "Staybridge Suites", Mineapolis-Blumington, SAD
  • 7. "Hotel De La Cite", Karkason, Francuska
  • 8. "Muslibegovića kuća", Mostar, Bosna i Hercegovina
  • 9. "Cambridge Suites Sydney", Sidnej, Kanada
  • 10. "The Westin Chosun Pusan", Heundea, Busan, Južna Koreja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije