BiH

Na Ozrenu ekshumirani posmrtni ostaci troje Srba ubijenih u Vozući

Na Ozrenu ekshumirani posmrtni ostaci troje Srba ubijenih u Vozući
Foto: N.N. | Na Ozrenu ekshumirani posmrtni ostaci troje Srba ubijenih u Vozući

ZAVIDOVIĆI - Na lokaciji Podsjelovo, planine Ozren na području opštine Zavidovići, završen je proces ekshumacije posmrtnih ostataka tri lica srpske nacionalnosti koja su ubijena na lokalitetu Vozuće, 1995. godine.

Nakon pronalaska, posmrtni ostaci su prevezeni u Banjaluku u nadležnost Zavoda za sudsku medicinu RS, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava te utvrdio uzrok smrti.

Prošle godine su na istom lokalitetu ekshumirani posmrtni ostaci devet lica, saopšteno je iz Tužilaštva BIH.

Procesom ekshumacije na terenu je koordinisao istražilac Tužilaštva BiH, a u procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka učestvovali su predstavnici Instituta za nestala lica (INL) BiH, Zavoda za sudsku medicinu RS, vještak sudske medicine, potrebni radnici uz korištenje adekvatne mehanizacije, policijski službenici PS Zavidovići koji su obezbjeđivali lokaciju i vršili kriminalističko-tehničku obradu dokaza i lica mjesta.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih lica u BiH, nastavlja aktivnosti u procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije