BiH

Na povratak iz Slovenije čeka 29 državljana BiH

Na povratak iz Slovenije čeka 29 državljana BiH
Foto: Pixabay | Na povratak iz Slovenije čeka 29 državljana BiH

SARAJEVO - Ambasadi BiH u Sloveniji do sada se za pomoć obratilo 29 državljana koji žele da se vrate u BiH i u toku su aktivnosti da im bude organizovan prevoz, rečeno je Srni u toj ambasadi.

Ambasadi BiH u Ljubljani se javljaju državljani BiH za pomoć prilikom povratka u BiH od kojih neki žele da se vrate u Republiku Srpsku, neki u Federaciju BiH, a ima i onih koji bi da se vrate i Brčko distrikt, naveli su iz Ambasade BiH u LJubljani.

"Svi javni prevozi, pa i prema BiH, iz Slovenije su stopirani. Trenutno se na spisku za povratak nalazi 29 državljana, od kojih u Republiku Srpsku želi da se vrati 15 osoba /u Banjaluku, Doboj, Teslić, Zvornik, Laktaše, Prijedor/, u FBiH 14 osoba /u Sarajevo, Bihać, Ključ, Tuzlu, Visoko, Cazin/ i trenutno se aktivno radi na organizovanju prevoza za njih", poručili su iz Ambasade.

Iz tog diplomatskog predstavništva su dodali da svakodnevno dostavljaju ažuriran spisak Ministarstvu inostranih poslova BiH državljana koji žele da se vrate.

U odgovoru na pitanje da li imaju podatke o tome koliko je radnika iz BiH dobilo otkaze i ostalo bez posla otkad je i Sloveniju zahvatio virus korona, iz Ambasade su naveli da nemaju te podatke, kao što im se ne dostavljaju ni podaci o eventualno zaraženim državljanima iz BiH koji su se u vrijeme epidemije virusa korona zatekli u Sloveniji.

"Što se tiče oboljelih državljana iz BiH od virusa korona, Nacionalni institut za javno zdravstvo i Ministarstvo za zdravstvo Slovenije obavijestilo nas je da u svojoj statističkoj obradi ne prikuplja takvu vrstu podataka, ali kako nam je rečeno, oni do sada imaju šest hospitalizovanih stranih državljana sa postavljenom dijagnozom pozitivnom na virus korona", dodali su iz Ambasade Bik u Ljubljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije