BiH

Načelnik Ljubinja dobio crveni karton od DNS-a: Obavijest primio faksom

Načelnik Ljubinja dobio crveni karton od DNS-a: Obavijest primio faksom
Foto: N.N. | Darko Krunić

LJUBINJE - Darko Krunić, načelnik opštine Ljubinje i njegov zamjenik Marko Gordić, isključeni su iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), a razlog za to je, kažu iz stranke, što se Krunić ponašao kao da je sam osvojio načelničko mjesto "pa čak i bio naklonjen više drugim partijama".

"Isključenje je došlo na prijedlog opštinskog odbora, razlog je taj što se u posljednje vrijeme ponaša kao da je na izborima bio nezavisni kandidat, sasvim je zaboravio da je došao na mjesto načelnika preko DNS-a. Ne poštuje partiju, ponaša se kao samostalni načelnik i, da ne budem pregrub, čak je više naklonjen drugim strankama nego nama. Kod nas je partija iznad svega, zato smo i podržali Opštinski odbor", kazao je Spomenko Stojanović, predsjednik Regionalnog hercegovačkog odbora DNS-a.

Krunić je rekao za "Nezavisne" da je odlukom svoje doskorašanje stranke i više nego iznenađen. Isključenje je, dodaje, primio faksom, a kaže da razlog tome ne zna. On ipak pretpostavlja da je njegovom izbacivanju kumovala svađa sa predsjednikom Opštinskog odbora Ljubinja, jer je s njim bio u sukobu duže vrijeme.

"Naš nesporazum je počeo prije određenog vremena, a razlog je taj što su u DNS-ovom opštinskom odboru samo poslušnici, a ljudi koji su mislili svojom glavom nisu mogli da uđu u Odbor", navodi Krunić.

Sjednica na kojoj je donesena odluka o njegovoj smjeni održana je 5. januara, a on je, kaže, odluku dobio poslije 12 dana.

"Ne znam šta bih vam rekao, da imaš 1.000 načelnika, jednog se nije lako odreći, valjda ih DNS ima dovoljan broj. Treba napomenuti da je prije moga dolaska na čelu opštine 20 godina bio isti čovjek, i eto, nakon toga me izbace", kaže Krunić.

O prelasku u drugu stranku još nije razmišljao, jer ga je sve trenutno zateklo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije