BiH

Nakon dva odgađanja, sjednica Savjeta ministara u ponedjeljak

Nakon dva odgađanja, sjednica Savjeta ministara u ponedjeljak
Foto: N.N. | Nakon dva odgađanja, sjednica Savjeta ministara u ponedjeljak

SARAJEVO - Za razliku od prethodna dva puta, sjednica Savjeta ministara BiH, koja je zakazana za ponedjeljak, bar prema najavi iz ove institucije, mogla biti održana.

"Kako stvari sada stoje, sjednice će biti, ali svašta se može desiti preko vikenda, tako da niko sa sigurnošću ne zna hoće li se održati ili će ponovo biti odgođena", ispričao je izvor "Nezavisnih" iz Savjeta ministara BiH.

Inače, zbog narušenih političkih odnosa između Hrvata i Bošnjaka, koji su kulminirali izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, posljednji put ministri Savjeta ministara sastali su se krajem septembra, a nakon toga su polovinom oktobra održali još jednu telefonsku sjednicu. Hrvatski ministri, odnosno Vjekoslav Bevanda, ministar finansija i trezora BiH, Marina Pendeš, ministarka odbrane, i Josip Grubeša, ministar pravde, dva puta nisu željeli doći na sjednicu Savjeta ministara, zbog čega ona nije ni održana s obzirom na to da bez hrvatskih ministara ne postoji poslovnička mogućnost da se održi.

Na dnevnom redu sjednice koja je zakazana za ponedjeljak, a kako je saopšteno u petak iz Savjeta ministara, između ostalog, naći će se i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do kraja 2019. godine. Takođe, ministri će razmatrati i odluku o izdavanju državne garancije po ugovoru o zajmu između "Autoputeva Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije