BiH

Narodne partije Srpske formirala inicijativni odbor

Narodne partije Srpske formirala inicijativni odbor
Foto: Srna | Narodne partije Srpske formirala inicijativni odbor

VIŠEGRAD - Narodna partija Srpske /NPS/ formirala je inicijativni odbor u Višegradu koji ima sedam članova, a za čijeg predsjednika je izabran Mile Perić.

Predsjednik NPS Darko Banjac vjeruje da će ova stranka biti respektabilan faktor u Republici Srpskoj, te da će ubrzo naći političke partnere, jer kako ističe, Srpska treba političko ukrupnjavanje.

"Osnovni cilj nam je jačanje Republike Srpske što se tiče nacionalnog jedinstva, pogotovo borbe u Sarajevu, unutar zajedničkih institucija BiH. Bez autonomnosti i jake Republike Srpske unutar zajedničkih organa i našeg nacionalnog jedinstva to nećemo postići. Republika Srpska je garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima", rekao je Banjac.

On je istakao da je cilj ove partije da se dogovorom sačuva i osnaži Republika Srpska.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS u Višegradu Mile Perić rekao je da je novoformiranom političkom subjektu pristupilo sedam od osam članova bivšeg Predsjedništva Opštinskog odbora DNS-a Višegrad.

Potpredsjednik NPS Jovica Vlatković rekao je da Višegrad ima izuzetno kvalitetne ljude koji nisu mijenjali politički kurs, niti iznevjerili obećanja data glasačima pred izbore.

Formiranju Inicijativnog odbora prisustvovali su ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, pomoćnik ministra Nikola Knežević i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Diko Cvijetinović.

Inicijativni odbor Višegrad je 13. formirani odbor NPS u Republici Srpskoj, a početkom maja planirano je održavanje izborne skupštine ove partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije