BiH

Novi poslanici položili zakletvu

Novi poslanici položili zakletvu
Foto: Dražan Pozderović | Nastavljena posebna sjednica NS RS
Nezavisne novine

BANJALUKA - Više novih poslanika položilo je zakletvu na početku današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Riječ je o Borivoju Obradoviću (SNSD) kome je poslanički mandat dodijeljen umjesto Alena Šeranića koji je imenovan za ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te o Ognjenu Vukojeviću (SNSD) koji je dobio poslanički mandat umjesto Dragoslava Kabića.

Zakletvu je položila i Milica Lovrić (SNSD) kojoj je poslanički mandat dat nakon što je Vojin Mitrović postao ministar privrede i preduzetništva Srpske, kao i Amir Hurtić iz "Pokreta za državu" koji je postao poslanik nakon što je Sevlid Hurtić preuzeo ministarsku funkciju u Savjetu ministara.

Zoran Kokanović (Socijalistička partija) zakletvu će položiti naknadno, a poslanički mandat mu je dat nakon što je prestao Petru Đokiću koji je imenovan za ministra energetike i rudarstva Srpske.

U Banjaluci je danas nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici treba da razmotre preostalih deset tačaka dnevnog reda, među kojima je i Prijedlog porodičnog zakona kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta.

Poslanici bi u nastavku pete posebne sjednice trebalo da razmatraju i prijedloge zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj, o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku, o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kao i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Srpske.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije