BiH

Nastavljena sjednica Parlamenta BiH, prekinuta 17.januara

Nastavljena sjednica Parlamenta BiH, prekinuta 17.januara
Foto: Nedžad Uglješa | Nastavljena sjednica Parlamenta BiH, prekinuta 17.januara
Mirsada Lingo Demirović

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas sjednicu, prekinutu 17. januara, raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH.

Razlozi za donošenje ovog zakona, čiji su predlagači poslanici Aleksandra Pandurević (SDS), Borjana Krišto (HDZ) i Mirsad Isaković (SBB), odnose se na efikasniju zaštitu lica koja prijavljuju korupciju, unapređenjem normativnog okvira.

Prema utvrđenom dnevnom redu 55. sjednice, poslanici bi trebalo da razmatraju i Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara.

Pred poslanicima će se naći izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta institucija BiH za 2016. godinu, godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2016. godinu i pojedinačni revizorski izvještaji za 74 institucije BiH za prošlu godinu, koje je sačinila Kancelarija za reviziju institucija BiH.

Među 102 tačke dnevnog reda je i izvještaj o realizaciji Revidirane strategije BiH za sprovođenje Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2016. godinu, izvještaj o zbrinjavanju izbjeglica i stranaca pod supsidijarnom zaštitom u BiH za 2016, kao i izvještaj o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih partija u 2015. godini, te izvještaj o slobodi govora i stanju medijskih sloboda u BiH.

Poslanici bi trebalo da se danas izjasne o prijedlozima izmjena Izbornog zakona BiH koje su u parlamentarnu proceduru uputili HDZ BiH i SDA.

Predviđeno je i razmatranje informacije o stanju u oblasti direktnih stranih investicija u BiH, te određenih poslaničkih inicijativa, kao i davanje saglasnosti za ratifikovanje niza međunarodnih sporazuma.

Prijedlog zakona o depozitu u bankama u BiH skinut s dnevnog reda

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je na zahtjev Vijeća ministara BiH skinuo s dnevnog reda Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama u BiH. U toku kratke rasprave o Izvještaju o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2016.godinu konstatovano je da  Parlament nije trebalo da na dnenvi red stavi izvještaj star dvije godine, te da se o tome u budućnosti treba voditi računa.

Po okončanju 55. sjednice, počeće 56. sjednica Predstavničkog doma.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije