BiH

Nešić: Nakon bitke za zdravlje, bitka za ekonomski oporavak

Nešić: Nakon bitke za zdravlje, bitka za ekonomski oporavak
Foto: N.N. | Nešić: Nakon bitke za zdravlje, bitka za ekonomski oporavak

BANJALUKA - Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić izjavio je da preduzete mjere institucija, organa i kolektiva povodom pandemije virusa korona daju pozitivne rezultate i da će se dobiti bitka za zdravlje i život, nakon čega slijedi ozbiljna bitka za saniranje ekonomskih posljedica.

"Zato već sada treba praviti programe kako pomoći privredi i građanima koji su najviše pogođeni ekonomskim potresom. Fiskalne olakšice su jedan od mehanizama, ali treba razmišljati i o drugim, poput preusmjeravanja sredstava. Neki planirani projekti mogu sačekati, ali život ljudi ne može da čeka. Kao što vjerujem da ćemo dobiti bitku za zdravlje, jednako vjerujem da ćemo dobiti i onu za ekonomski oporavak i dostojan život svakog čovjeka", rekao je Nešić.

On je konstatovao da je danas najveći teret na zdravstvenom sistemu i da su napori koje ulažu ljekari i svi medicinski radnici vrijedni, ne samo dubokog poštovanja, već i velikog divljenja, saopšteno je iz DNS-a.

Nešić je izrazio uvjerenje da će se iz ovih izuzetno teških okolnosti izvući pouke, da će se nešto naučiti i da se neće nastaviti po starom - svađe, uvrede, podmetanja.

"Tek kad nas zadese vanredne okolnosti sjetimo se da smo svi ljudi, jednako slabi i ranjivi i tada prestaju političke smicalice, stranačka prepucavanja, entitetska sukobljavanja. Da li nas samo bolest ili neka druga vanredna situacija može natjerati na međusobno poštovanje, solidarnost, humanost?", upitao je Nešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije