BiH

Nešić: Predložiću migranta za ministra ljudskih prava i izbjeglica

Nešić: Predložiću migranta za ministra ljudskih prava i izbjeglica
Foto: Arhiva | Nešić: Predložiću migranta za ministra ljudskih prava i izbjeglica

SARAJEVO - Nenad Nešić, predsjednik DNS-a i poslanik u Predstavničkom domu BiH, rekao je danas novinarima da će za ministra ljudskih prava i izbjeglica predložiti migranta.

"Naime, radi se o tome da su to ljudi koji sigurno ne pripadaju ni jednoj stranci, nisu simpatizeri, imaju međunarodno iskustvo, a osim toga ne može im se naći bilo kakva zamjerka u boji kože, pripadnosti i bilo šta drugo", rekao je Nešić.

Tvrdi da jedini problem prilikom izbora takvog ministra može biti taj ko će izvući sretnog dobitnika.

"Sama moja izjava govori da sve dalje komplikacije oko izbora Božovića postaju komične i više nema smisla davati bilo kakvu izjavu", rekao je Nešić.

Upitan da kaže mogu li dešavanja u općini Drvar narušiti većinu na državnom nivou kada su stranke iz RS, Nešić je rekao da su to pitanja na lokalnom nivou i da ne vidi razloga da se to odrazi na nivo BiH i RS.

"Smatram da je koalicija stabilna na nivou BiH i RS, a što se tiče lokalnog nivoa, nadam se da će se to riješiti", kazao je Nešić.

Upitan da kaže kako će se DNS očitovati kada je u pitanju izbor potpredsjednika FBiH i dopredsjedavajućeg Doma naroda FBiH, obzirom da jedan od DNS-ovih kandidata tvrdi da neće glasati za SNSD-ovog kandidata, Nešić je rekao da on kao predsjednik DNS-a može potvrditi da će u narednom periodu imati sastanak sa SNSD-om gdje će dogovoriti ko će biti kandidat potpredsjednika FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije