BiH

Nešić: Pretresene postorije OBA u Banjaluci, hapšenja nije bilo

Nešić: Pretresene postorije OBA u Banjaluci, hapšenja nije bilo
Foto: Fena | Nešić: Pretresene postorije OBA u Banjaluci, hapšenja nije bilo

SARAJEVO - Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara izjavio je Srni da su prema njegovim informacijama, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na zahtjev MUP-a Kantona Sarajevo izvršili pretres prostorija Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH u Banjaluci i da hapšenja nije bilo.

Inače, mediji su objavili da je Siniša Rakita, bivši savjetnik Osmana Mehmedagića Osmice, smijenjenog direktora OBA, uhapšen juče u Banjaluci.

Na pitanje da li je juče po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapšen Rakita, iz Tužilaštva su za "Nezavisne novine" kratko rekli da su provedene određene aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH, radi prikupljanja dokaza u predmetu za krivično djelo odavanje tajnih podataka.

"U interesu predmeta, u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili detalja", rekli su iz Tužilaštva.

Inače pripadnici SIPA aktivnosti su sproveli kao vid pružanja asistencije Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo.

"Ovu akciju sprovodi MUP Kantona Sarajevo, a pošto je na teritoriji RS nadležan MUP RS, SIPA, kao agencija koja je nadležna na teritoriji cijele BiH, danas je samo tu da izvrši te pretrese",  pojašnjeno je juče iz SIPA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije