BiH

Nešić: Rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro

Nešić: Rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro
Foto: Arhiva | Nešić: Rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro

BEOGRAD - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je da je u toku opšta hajka pripadnika međunarodne zajednice i određenih ljudi iz Federacije BiH na Republiku Srpsku, te da će rezolucija o Srebrenici, ako bude izglasana u UN, biti dodatni alat za pritiske i na Srbiju i na Srpsku, ali neće donijeti ništa dobro.

Nešić je naveo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobro ocijenio da je jedan od razloga za inicijativu za tu rezoluciju to da srpski narod bude kažnjen zbog slobodarske i nezavisne politike, te da na taj način bude pritisnut zbog Kosova i Metohije i orijentacije u spoljnoj politici.

Nešić je rekao da je uvjeren da Republika Srpska može postati nezavisna država i da tu ne bi govorio o bilo kakvom otcjepljenju, već o podjeli BiH mirnom solucijom na faktičko stanje stvari.

On je istakao da je Republika Srpska danas jedinstvena i homogena, gdje većinsko stanovništvo jeste srpsko i 90 odsto želi nezavisnu Republiku Srpsku.

Nešić je naglasio da su se Srbi uvijek zalagali za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali da u situaciji kada to više nije moguće shvataju da je neminovna opcija mirno razdvajanje.

"Samo želimo poštovanje onog što jeste Republika Srpska, koja ima svoju teritoriju, svoj narod, svoje institucije, svoje nadležnosti. Bilo kakvu drugu BiH nećemo prihvatiti. Mi se danas nalazimo u BiH u kojoj ne želimo da budemo, ali smo pristali zarad mira i bezbjednosti", rekao je Nešić, za Kurir.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije