BiH

Nešić: Zemlje Balkana samo jedinstveno mogu da se nose sa problemom migracija

Nešić: Zemlje Balkana samo jedinstveno mogu da se nose sa problemom migracija
Foto: Srna | Nešić: Zemlje Balkana samo jedinstveno mogu da se nose sa problemom migracija

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić istakao je da je zapadni Balkan opterećen humanitarnim aspektom migrantske situacije, političkim izazovima koji migracije nose sa sobom, ali i bezbjednosnim izazovima.

"Migracije sa sobom nose i izazove u vidu raznih oblika kriminaliteta, prije svega u ilegalnom transportu te u trgovini ljudima. Gdje kriminal pronađe način za to, pronalaze se načini da se u to sve uveže i ilegalna trgovina drogom, oružjem i druge ilegalne aktivnosti", rekao je Nešić na otvaranju dvodnevne konferencije o migracijama koja se održava na Јahorini.

Nešić je izrazio očekivanje da će održavanje ovog skupa na visokom nivou pomoći boljem povezivanju i razumijevanju da zemlje Balkana samo zajedno i jedinstveno mogu da se nose sa ovako velikim problemom.

Organizatori konferencije o temi "Unapređenje Skopske deklaracije o održivom upravljanju migracijama na Balkanu" su Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara i Švedska u svojstvu predsjedavajuće Savjeta Evrope, uz podršku Međunarodne organizacije za migracije.

Cilj konferencije je definisanje budućih aktivnosti za održivo upravljanje migracijama na zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije