BiH

Nešić zatražio reviziju svih izdatih službenih policijskih legitimacija

Nešić zatražio reviziju svih izdatih službenih policijskih legitimacija
Foto: Nedžad Uglješa | Nešić zatražio reviziju svih izdatih službenih policijskih legitimacija

SARAJEVO - Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, zatražio je od policijskih agencija u Bosni i Hercegovini da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Zahtjev je, kako je to saopšteno iz Nešićevog kabineta, upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na jednom od graničnih prelaza sa BiH, kod poslanika u Parlamentu FBiH Salka Zildžića, pored oružja pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OSA).

"Revizijom bi trebalo utvrditi kome su sve dodijeljene službene legitimacije policijskih agencija i da li je bilo eventualnog izdavanja licima koja na to nemaju pravo, čime se stvaraju mogućnosti za zloupotrebu ovih službenih policijskih dokumenata", navode se u zvaničnom saopštenju.

Podsjećamo, MUP Srbije uhapsio je Salka Zildžića, koji je inače i predsjednik Gradskog odbora SDA u Tuzli, na srpskoj granici prilikom pokušaja ulaska u Srbiju, jer je prilikom pretresa automobila kojim je putovao pronađeno vatreno oružje, odnosno pištolj.

Zildžić je za navedeni pištolj imao dozvolu, međutim, prema propisima nije ga mogao unijeti u Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije