BiH

Nije bilo kvoruma za održavanje sjednice

Nije bilo kvoruma za održavanje sjednice
Foto: N.N. | Nije bilo kvoruma za održavanje sjednice

SARAJEVO - Sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu bio zahtjev Ustavnog suda BiH za dostavljanje odgovora o zahtjevu grupe poslanika za ocjenu ustavnosti seta zakona o akcizama, nije danas održana u Sarajevu zbog nedostatka kvoruma.

Poslanici u Predstavničkom domu parlamenta BiH koji su glasali protiv povećanja akciza na gorivo uputili su sredinom januara zahtjev Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, te Zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Potpisnici zahtjeva više puta su u toku donošenja zakona i poslije iznijeli ocjenu da je prilikom usvajanja ovih zakona, koji su danas stupili na snagu, prekršen Poslovnik Predstavničkog doma.

Nakon više neuspješnih pokušaja Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je 15. decembra set zakona kojim su povećane akcize na bio-goriva i bio-tečnosti te putarine, a tako prikupljena sredstva trebalo bi da budu korištena za izgradnju auto-puteva, te izgradnju i rekonstrukciju svih drugih vrsta puteva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije