BiH

Nikšić: Nisam optimista da će uskoro biti formiran savjet ministara

Nikšić: Nisam optimista da će uskoro biti formiran savjet ministara
Foto: N.N. | Nikšić: Nisam optimista da će uskoro biti formiran savjet ministara
Srna

SARAJEVO - Predsjednik Socijaldemokratske partije /SDP/ BiH Nermin Nikšić izjavio je večeras da nije optimista da bi uskoro mogao da bude formiran novi saziv Savjeta ministara.

"Nisam optimista da bi do toga moglo brzo doći, kako čujem od predstavnika stranaka koje su formirale parlamentarnu većinu. Što se nas tiče, rekli smo da nas to ne interesuje bez konstituisanja Doma naroda i federalne vlasti", rekao je Nikšić novinarima na novogodišnjem prijemu ove stranke.

On je podsjetio da su SDP, Naša stranka i Demokratski front /DF/ nedavno predstavili platformu od 17 tačaka koje su uslov da ove partije participiraju u vlasti, ali da do sada na ovaj dokument nije bilo odgovora drugih stranaka.

Nikšić je napomenuo da je pri kraju i izrada platforme ovih stranaka za formiranje vlasti na nivou Federacije BiH.

On je ponovio da je nakon izbora konstelacija snaga takva da partije građanske orijentacije i ljevice imaju najveći broj poslanika u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, ali ne mogu formirati vlast bez nacionalnih stranaka.

Prema njegovim riječima, to je i razlog zbog kojeg je odlučeno da počnu formiranje vlada u kantonima u kojima mogu izbjeći nacionalne stranke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije