BiH

Nova aplikacija Vođenja i upotrebe centralnog biračkog spiska

Nova aplikacija Vođenja i upotrebe centralnog biračkog spiska
Foto: N.N. | Nova aplikacija Vođenja i upotrebe centralnog biračkog spiska

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u svom Centru za edukaciju organizovala jednodnevnu obuku za službenike opštinskih/gradskih centara za birački spisak na kojoj im je predstavljena nova aplikacija "Vođenje i upotreba centralnog biračkog spiska".

Iz CIK-a BiH saopšteno je da je efikasan rad centara za birački spisak od izuzetne važnosti i da će upravo nova aplikacija koja je danas predstavljena olakšati rad službenicima angažovanim za rad u centrima za birački spisak.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i podzakonskim aktima CIK-a BiH, nadležnosti centara za birački spisak su da pruža tehničku pomoć opštinskoj izbornoj komisiji u određivanju biračkih mjesta na teritoriji opštine i raspoređivanju birača po biračkim mjestima, te obezbjeđuje uvid u izvod iz centralnog biračkog spiska na teritoriji svoje opštine.

Nadležnosti centra za birački spisak su i da pruža tehničku pomoć opštinskoj izbornoj komisiji u vezi sa zahtjevima i prigovorima birača koji se odnose na izvod iz centralnog biračkog spiska i vodi evidenciju o svim naseljenim mjestima i nazivima svih ulica na teritoriji svoje opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije