BiH

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora
Foto: N.N. | Novalić i Nelson o privlačenju stranih investitora

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić i američki ambasador u BiH Erik Nelson razgovarali su danas o stvaranju što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja, što bi omogućilo veće prisustvo stranih investitora, posebno onih iz SAD.

"Treba da definišemo područja od američkog interesa u FBiH u narednom periodu i otvorimo poglavlje što značajnijeg američkog prisustva na našem tržištu, što možemo ostvariti u više područja", naveo je Novalić.

Tokom sastanka kao jedna od velikih prilika za predstavljanje domaće ekonomije naveden je sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ koji bi trebalo da bude održan u maju u Sarajevu, a na kojem će, osim guvernera EBRD-a, učestvovati i veliki broj poslovnih ljudi iz cijelog svijeta, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Novalić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa američkom administracijom, kao i nadu da će ona biti proširena.

Nelson je godinu u kojoj je došao u BiH nazvao godinom velikog iščekivanja, posebno nakon predaje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije i ubrzanja puta BiH ka evropskim integracijama, te izrazio nadu da će biti nastavljena i poboljšana saradnja na putu ka NATO-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije