BiH

Pratite nas na Google news

Novalić i Vigemark: Od posebnog značaja deblokada rada federalnog parlamenta

Novalić i Vigemark: Od posebnog značaja deblokada rada federalnog parlamenta
Foto: N.N. | Novalić i Vigemark: Od posebnog značaja deblokada rada federalnog parlamenta
Srna

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark saglasili su se danas da je od posebnog značaja aktiviranje rada federalne Vlade i deblokada rada Parlamenta FBiH, te izrazili nadu da će to uskoro biti riješeno.

Na sastanku je razgovarano i o Reformskoj agendi i preostalim obavezama koje iz nje proističu, a Novalić je naveo oblasti u kojima je potrebno donijeti određene popise, ističući zakon o doprinosima i zakon o porezu na dohodak.

On je izrazio uvjerenje da će nova legislativa biti usvojena uskoro, saopšteno je iz Vlade FBiH.

"Preostaje nam dovršetak rada u nekoliko oblasti naznačenih u Reformskoj agendi kao što je smanjenje parafiskalnih nameta, poboljšanje poslovnog okruženja za strane investitore, vladavina prava, reforma javne uprave, u kojoj su, zahvaljujući do sada preduzetim mjerama, ostvarene značajne finasijske uštede", istakao je Novalić.

Prema njegovim riječima, Vlada će dinamizovati radova na Koridoru "Pet ce", za šta značajna sredstva obezbjeđuje Evropska investiciona banka.

Federalni premijer upoznao je Vigemarka o konkretnim planovima nastavka izgradnje ove saobraćajnice koja povezuje Budimpeštu i Ploče i predstavlja jedan od najznačajnijih drumskih koridora na području centralne i jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije