BiH

Nove prijetnje Dodiku i njegovoj porodici

Nove prijetnje Dodiku i njegovoj porodici
Foto: Arhiva | Nove prijetnje Dodiku i njegovoj porodici

SARAJEVO - Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, ponovo su upućenje prijetnje, a za razliku od prošlog puta - ovog puta prijećeno je i njegovoj porodici.

Kako  je "Nezavisnim" potvrđeno u Kabinetu predsjedavajućeg predsjedništva BiH, na službeni broj Kabineta prijetnje su upućene oko 15.40, slične sadržine kao i prošli put. Na telefon se javila službenica zaposlena u Kabinetu.

Prema pozivnom broju, prijetnje su stigle iz Belgije, a osim prijetnji, upućene su pogrdne psovke predsjedavajućem Predsjedništva BiH i njegovoj porodici. Prema nezvaničnim informacijama, muški glas koji je govorio ekavicom poručio je da rat još nije gotov.

Prijetnje su odmah prijavljene Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Inače, ovo je drugi put u posljednjih sedam dana da se prijeti Dodiku, članovima njegovog kabineta i njegovoj porodici, a prvi put prijetnje su stigle  iz Njemačke, kada je muški glas poručio kako će ih sve zapaliti zbog zastave RS, koja je istaknuta u Predsjedništvu BiH.

I prve prijetnje odmah su prijavljene SIPA, koja je odmah otpočela s istragom i identifikovala lice koje je uputilo prijetnje, a Tužilaštvu BiH nakon istrage dostavljen je odgovarajući izvještaj. Prema informacijama do kojih su došle "Nezavisne novine", ova prijetnja Dodiku i njegovim saradnicima najvjerovatnije će biti okarakterisana kao teroristički akt, a muškarac koji stoji iza tog čina identifikovan je zahvaljujući saradnji bh. policijskih agencija i njihovih kolega iz Njemačke.

"Riječ je o muškarcu porijeklom iz BiH, koji već duže vrijeme živi u Njemačkoj. Otkriven je veoma brzo nakon prijetnje zahvaljujući broju telefona s kojeg je zvao. Ako ga ne uhapsi njemačka policija, ta sudbina ga čeka kada se vrati u BiH", pojasnio je tada izvor "Nezavisnih".

Sam Dodik povodom prijetnji rekao je da se varaju svi koji misle da je naivan i da ne shvata šta se sve radi na početku njegovog mandata te da ga prijetnje ne mogu pokolebati da nastavi da štiti interese srpskog naroda koji ga je izabrao.

"Ne želim nikome da budem pokretna meta. Jedina policija kojoj vjerujem jeste policija RS", rekao je tada Dodik, naglašavajući da neće odustati od toga da ga čuva policija RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije