BiH

Novi skup "Granica postoji": Nepravdom se lomi kičma srpskom narodu i institucijama

Novi skup "Granica postoji": Nepravdom se lomi kičma srpskom narodu i institucijama
Foto: Srna | Novi skup "Granica postoji": Nepravdom se lomi kičma srpskom narodu i institucijama

ISTOČNO SARAJEVO - Mirni skup podrške institucijama Republike Srpske na međuentitetskoj granici na Lapišnici u Istočnom Starom Gradu završen je uz poruku da će se srpski narod na svakom mjestu dostojanstveno i na miran način boriti za Srpsku i njene institucije.

Sa skupa, kojem je kako navodi Srna, prisustvovalo oko 9.000 ljudi, poručeno je i da granica postoji i to ne samo administrativne prirode, nego i granica između istine i laži, pravde i nepravde, ustavnog i zakonitog ponašanja demokratski izabranih zvaničnika i bahatosti nelegitimnih stranih uljeza koji ruše Dejtonski mirovni sporazum i ustavni poredak BiH.

Istaknuto je i da granica postoji i između odgovornosti i ozbiljnosti naspram montiranih političkih optužnica i pravosudnih igrarija kojima se čudi i u nevjerici smije svekolika objektivna stručna javnost.

Okupljeni su poručili i da su svjesni nepravde kojom se, kako su naveli, lomi kičma i srpskom narodu i institucijama.

Skup na međuentitetskoj granici koji su obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske protekao je bez inicidenta.

Foto: Srna
Foto: Srna

Na mirne skupove pod motom "Granica postoji", koji su počeli 1. septembra, građani Srpske su se odlučili nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića, koju je Sud BiH potvrdio 11. septembra, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH.

Foto: Srna
Foto: Srna

Skupovi podrške do sada su održani na granici sa Federacijom BiH u Istočnom Sarajevu, kod Doboja, u opštini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle, zatim u Nevesinju, Koprivni kod Oštre Luke, te Lukama kod Vlasenice, u Foči i Ribniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije