BiH

Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka

Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka
Foto: N.N. | Nović o odluci suda: Dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda parlamenta BiH Sredoje Nović (SNSD) ocijenio je da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH, kojom je osporen Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, dokaz da BiH nije ni srpska, ni hrvatska, već samo bošnjačka.

"Svi moramo da shvatimo, i oni koji se zaklinju u BiH i kažu ZAVNOBiH je rekao da je BiH i srpska i hrvatska i bošnjačka, ovim što se u posljednje vrijeme dešava izgleda da BiH nije srpska, pa ni hrvatska, već samo bošnjačka", rekao je Nović.

On je dodao da se treba zamisliti kuda se ide i šta želi ako se zemlja nalazi u toj fazi.

Nović je istakao da je došlo vrijeme da se otvoreno razgovara o radu Ustavnog suda BiH i pravosuđa u BiH uopšte, te očekuje da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske budu realizovani.

"Zakonom, koji će se veoma brzo naći u parlamentarnoj proceduri, svi ćemo imati mogućnost da na pravi način procijenimo da li je realno da u ovoj fazi kažemo stop stranim sudijama i da će domaće snage rješavati sva ta pitanja", rekao je Nović.

On je poručio da treba otvoreno postaviti pitanja, ako se želi naprijed.

"Ukoliko to ne budemo željeli, onda, vjerovatno, slijedi još teža kriza u BiH", poručio je Nović.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka kojima se obavezuju predstavnici Srpske u instuticijama BiH da u Parlamentarnoj skupštini BiH predlože usvajanje zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije