BiH

O izboru predsjednika DNS-a 15. marta

O izboru predsjednika DNS-a 15. marta
Foto: DNS / Ilustracija | O izboru predsjednika DNS-a 15. marta

BANJALUKA - Glavni odbor DNS-a danas je u Banjaluci za 15. mart zakazao vanrednu Skupštinu na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik DNS-a, a Nenada Nešića potvrdio za vršioca dužnosti predsjednika stranke.

Nešić je istakao da je za vršioca dužnosti zamjenika predsjednika potvrđen Milan Radović, a za vršioca dužnosti generalnog sekretara DNS-a Darko Banjac.

"Ovim su potvrđene ranije odluke Predsjedništva DNS-a. Statutom DNS-a je propisano da svaki član partije koji obezbijedi trećinu podrške opštinskih i gradskih organizacija može biti kandidat za predsjednika i zato ne bih da prejudiciram koliko će ih biti", rekao je novinarima Nešić i napomenuo da će biti izabran najbolji kandidat.

Na pitanje da li je dosadašnjem predsjedniku DNS-a Marku Paviću zabranjeno da prisustvuje Glavnom odboru, Nešić je rekao da su to spekulacije i da će se Pavić obratiti na Skupštini DNS-a.

Radović je naglasio da je na sjednici Glavnog odbora bilo različitih mišljenja, ali da su usaglašeni stavovi i odluke jednoglasno usvojene.

"Zato nema potrebe da se povlačim iz partije. Smatrao sam da je bilo bolje čekati redovne stranačke izbore, ali smo se usaglasili o terminu za vanrednu Skupštinu DNS-a", rekao je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije