BiH

OEBS: Pravovremenim djelovanjem efikasno spriječiti ekstremizam

OEBS: Pravovremenim djelovanjem efikasno spriječiti ekstremizam
Foto: Ilustracija | OEBS: Pravovremenim djelovanjem efikasno spriječiti ekstremizam
Srna

SARAJEVO - Šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton izjavio je danas u Sarajevu da je ekstremizam društveni problem koji se može efikasno spriječiti samo pravovremenim djelovanjem.

Po okončanju dvodnevne obuke za 20 policijskih službenika iz Kantona Sarajevo pod nazivom "Prevencija terorizma i nasilnog ekstremizma i radikalizacije koja vodi ka terorizmu: Pristup kroz rad policije u zajednici", Berton je rekao da OEBS u BiH, koji je organizator obuke, sarađuje sa velikim brojem društvenih aktera u borbi protiv ekstremizma, uključujući i policijske agencije koje imaju važnu ulogu u procesu prevencije na lokalnom nivou. 

Konsultant za pitanja bezbjednosti i instruktor na ovoj obuci Trevor Servis naglasio je da borbu protiv ekstremizma i njegovu prevenciju ne mogu voditi isključivo policijske i bezbjednosne službe, te istakao potrebu za saradnjom zajednice sa policijom u procesu prevencije, saopšteno je iz OEBS-a. 

Profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu Mirza Smajić navodi da je u ovom slučaju riječ o izgradnji povjerenja između policije i lokalne zajednice kako bi eventualno mogli da spriječe određena asocijalna ponašanja koja vode ekstremizmu, radikalizaciji i terorizmu. 

Obuku je organizovala Misija OEBS-a u BiH u saradnji sa Odjeljenjem za transnacionalne prijetnje pri Sekretarijatu OEBS-a i Kancelarijom OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Ovo je prva u nizu obuka o ovoj temi za policijske službenike, koje će biti održane širom BiH. 

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije