BiH

OEBS osudio Izetbegovićevu izjavu: Ugrožava svrsishodan napredak

OEBS osudio Izetbegovićevu izjavu: Ugrožava svrsishodan napredak
Foto: Ilustracija | OEBS osudio Izetbegovićevu izjavu: Ugrožava svrsishodan napredak

SARAJEVO - Misija OEBS-a u BiH smatra da svrsishodan napredak BiH ugrožava uvredljiva retorika, poput tvrdnje lidera SDA Bakira Izetbegovića da je srpski narod loš, kao i druge nedavne izjave zvaničnika, te neodgovorno djelovanje.

"Misija OEBS-a u BiH poziva na nultu toleranciju prema negativnoj retorici, političkoj manipulaciji, govoru mržnje i provokacijama i u javnoj i u privatnoj sferi u BiH", rečeno je Srni u ovoj organizaciji u vezi sa nedavnim izjavama lidera SDA, ali i ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković.

Misija OEBS-a smatra da građani BiH zaslužuju lidere koji su iznad toga da manipulišu osjetljivim pitanjima radi ostvarivanja političke koristi i koji su predani radu u najboljem interesu građana, uključujući ostvarivanje svrsishodnog napretka i reformi, između ostalog, u oblastima obrazovanja, izbora, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Lider SDA Izetbegović izjavio je nedavno za Federalnu televiziju da su Srbi loš narod, a ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković (SDA) uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije