BiH

Oboren dnevni red: Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OBA

Oboren dnevni red: Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OBA
Foto: Ilustracija | Oboren dnevni red: Nije održana sjednica Komisije za nadzor nad OBA

SARAJEVO - Zbog neusvajanja dnevnog reda nije održana sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH, a na kojoj je trebalo da bude govora o diplomi direktora OBA Osmana Mehmedagića.

Na sjednicu Komisije za nadzor nad radom OBA BiH došao je i direktor OBA Osman Mehmedagića, ali je sjednica zbog neusvajanja dnevnog reda ubrzo nakon početka prekinuta, piše portal "Klix.ba".

Članovi Komisije za nadzor nad radom OBA danas su trebali da raspravljaju o obrazovnom statusu direktora OBA Osmana Mehmedagića, a koji prema navodima Tužilaštva BiH nema fakultetsku diplomu, već je student treće godine fakulteta na Univerzitetu u Travniku.

Medijima se nakon što je sjednica prekinuta nakratko obratio poslanik Ujedinjene Srpske u Predstavničkom domu PS BiH i član Komisije za nadzor nad radom OBA BiH Nenad Stevandić koji je rekao da je danas ispoštovana odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

On nije želio da daje nikakve detaljnije informacije ističući da bi izjavu trebalo da da predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA Nermin Nikšić.

Inače, u zajedničkim komisijama Parlamentarne skupštine BiH potrebna je opša većina za usvajanje dnevnog reda, ali uz najmanje jedan glas iz svakog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije