BiH

Obrt iz Ljubljane: Tranzit kroz Sloveniju ipak bez ograničenja

Obrt iz Ljubljane: Tranzit kroz Sloveniju ipak bez ograničenja
Foto: Ilustracija | Obrt iz Ljubljane: Tranzit kroz Sloveniju ipak bez ograničenja

BANJALUKA, LJUBLJANA - Slovenija je danas promijenila svoju raniju odluku, te omogućila tranzit kroz tu zemlju bez ograničenja.

Ograničenja se brišu i kada je u pitanju međunarodni transport, a zbog čega su, podsjetimo, negodovali bh. prevoznici, kao i poslovna zajednica.

Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da je Slovenija ukinula ranije donesena ograničenja u vezi sa tranzitom i međunarodnim transportom kroz tu zemlju.

"Ranija odluka je vjerovatno nesvjesno uvedena, pa su u međuvremenu shvatili šta će to značiti kada je riječ o tranzitu kroz Sloveniju. Dakle, na svu sreću shvatili su da su napravili problem ne samo nama, već i drugim zemljama čije transportne firme tranzitiraju kroz Sloveniju", rekao je Mitrović.

Podsjetimo, ranijom odlukom, koja je trebala da na snagu stupi sutra, ali je danas promijenjena, bilo je predviđeno da strani državljani, pa čak i oni u tranzitu, moraju imati PCR test, HAG antigen test, dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su u proteklih ne više od 180 dana preboljeli kovid-19.

Međutim, Vlada Slovenije donijela je na današnjoj sjednici Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe kojom se utvrđuju uslovi za ulazak u Sloveniju.

Izmjenama i dopunama uredbe, napravljena su dva izuzetka, koji se odnose na tranzit i međunarodni prevoz, tako da će se oni bez ograničenja odvijati do 15. avgusta 2021. Osoba koja putuje tranzitom kroz Sloveniju dužna je da tu državu napusti što je prije moguće ili najkasnije 12 sati nakon ulaska.

Povezana vijest: Mijić: Institucije u BiH da reaguju, odluka Slovenije veliki udar na građane

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije