BiH

Odbačena žalba Rumuna, nastavlja se postupak nabavke pasoških knjižica

Odbačena žalba Rumuna, nastavlja se postupak nabavke pasoških knjižica
Foto: N.N. | Odbačena žalba Rumuna, nastavlja se postupak nabavke pasoških knjižica

BANJALUKA - Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbacila je žalbu rumunske kompanije "Primatehnic Service SRL", koja se žalila na tendersku dokumentaciju za nabavku pasoških knjižica.

U skladu s tim Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podatka BiH (IDDEEA) nastaviće postupak produžujući rok za dostavljanje ponuda do 15. novembra ove godine.

Ipak, po svemu sudeći, ovdje neće biti kraj žalbama jer, kako tvrde izvori "Nezavisnih", gotovo je sigurno da će se još neko od zainteresovanih žaliti na uslove tendera ili, na kraju krajeva, na izbor dobavljača.

"Ono što je sigurno jeste da firma koja bi danas dobila posao nabavke pasoških knjižica ne može biti spremna do marta da otpočne s tim poslom. Radi se o specifičnim nabavkama i tehnologijama. Ranije su svi tenderi padali na dokumentaciji", ispričao je izvor "Nezavisnih".

Podsjećanja radi, IDDEEA već godinama pokušava da sprovede tender za nabavku pasoških knjižica vrijedan oko 30 miliona KM, ali joj ne uspijeva. Prvi tender pao je nakon što je IDDEEA sa sadašnjim dobavljačem banjalučkom firmom "Milbauer" sklopila novi ugovor, međutim, po žalbi francuske kompanije "Gemalto" Kancelarija za razmatranje žalbi je poništila tu nabavku.

Nakon toga tender je raspisivan još nekoliko puta, međutim uvijek je u toku postupka rušen i to zbog sporne tenderske dokumentacije, na koju su se žalili određeni ponuđači. Zbog problema s nabavkom pasoških knjižica početkom ove godine građani BiH već su imali problema i u martu je IDDEEA bila primorana da sa sadašnjim dobavljačem produži ugovor na godinu dana. Taj ugovor ističe u martu naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije