BiH

Odbijene apelacije Elfete Veseli i Zijada Turkovića

Odbijene apelacije Elfete Veseli i Zijada Turkovića
Foto: Ilustracija | Odbijene apelacije Elfete Veseli i Zijada Turkovića

SARAJEVO - Ustavni sud BiH odbio je kao neosnovanu apelaciju na rješenje Suda BiH čiji je podnosilac Elfeta Veseli, optužena za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića kod Zvornika 1992. godine, kojom je zahtijevala ukidanje mjere pritvora i određivanje kaucije, rekao je Zvonko Mijan, registrar ovog suda.

Ustavni sud je na sjednici održanoj u ponedjeljak odbio i apelaciju Zijada Turkovića na presudu Suda BiH donesenu u krivičnom postupku zbog više krivičnih djela i presude na zatvorsku kaznu.

"Apelant je smatrao da postoji niz kršenja ljudskih prava u toj sudskoj odluci. Međutim, Ustavni sud je odbio apelaciju u cjelini", rekao je Mijan.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, Armije RBiH, 1992. godine ubila dječaka u naselju Bajrići - Novo Selo, na području Kamenice.

Zijad Turković osuđen je prije tri godine na 40 godina zatvora za više pokušaja likvidacije, međunarodnu trgovinu drogom te pljačku sarajevskog aerodroma, odakle je ukradeno 2,5 miliona KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije