BiH

Odgođena rasprava o Bosićevoj prijavi protiv Majkićeve

Odgođena rasprava o Bosićevoj prijavi protiv Majkićeve
Foto: Ilustracija | Odgođena rasprava o Bosićevoj prijavi protiv Majkićeve

SARAJEVO - Sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava parlamenta BiH, zakazana za 15. jun, na kojoj je trebalo da bude razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS), odgođena je zbog nemogućnosti Majkićeve da prisustvuje sjednici.

Predsjedavajući Komisije Borislav Bojić izjavio je Srni da je Majkićeva obavijestila Komisiju da je spriječena da prisustvuje sjednici zakazanoj za četvrtak, 15. juna. 

"Mi imamo problem zato što Komisija u roku od 30 dana treba da se izjasni o tome. Postoje određeni postupci koji moraju da budu provedeni u skladu sa Zakonom o upravnom postupku. To su proceduralne stvari i nastojaću da nađem termin za održavanje sjednice koji će odgovarati svima koji treba da učestvuju u ovom postupku", pojasnio je Bojić. 

Član Komisije Lazar Prodanović iz SNSD-a potvrdio je Srni da Majkićeva ne može da prisustvuje raspravi zakazanoj za četvrtak zbog učešća na parlamentarnoj konferenciji u Beogradu. 

"Nemoguće je da se vodi rasprava ukoliko osoba koja je predmet prijave nije prisutna. Rasprava bi trebalo da bude odgođena za neki termin kada bi mogli da prisustvuju i Majkićeva i Bosić. Nakon što oni iznesu svoje stavove bilo bi dobro da se dođe do stava kojim bi postupak utvrđivanja odgovornosti u skladu sa Kodeksom ponašanja bio obustavljen", smatra Prodanović. 

On je ponovio da bi u ovom slučaju trebalo doći do rješenja tako da se ne vodi postupak. 

Prema njegovom mišljenju, Majkićeva je samo prenijela ono što je čula tokom rasprave na sjednici Predstavničkog doma koja je prenošena putem interneta. 

"Detaljnim uvidom u stenogram sa te sjednice nisam vidio da je to gospodin Bosić demantovao. Jedino što je moguće je da se to ne odnosi na njegov komentar, ali je očito da je unutar Kluba Saveza za promjene od nekoga izrečeno", rekao je Prodanović. 

Bosić je podnio prijavu protiv Majkićeve Komisiji za kodeks u parlamentu BiH za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice zbog njene izjave u emisiji "Aspekt" RTRS-a. 

On je naveo da je Majkićeva tada rekla da je on poslije pada Zakona o akcizama izrazio zadovoljstvo što su akcize pale i što zbog toga neće biti penzija i plata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije