BiH

Pratite nas na Google news

Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu

Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu
Foto: Ilustracija | Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu
Srna

SARAJEVO - Suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu, koje je bilo najavljeno za sutra, odgođeno je do daljeg.

Vikićev branilac, advokat Adna Dobojlić rekla je Srni da je sutrašnje ročište odgođeno na zahtjev jednog od optuženih u ovom predmetu.

U predmetu "Veliki park", osim Vikića, optuženi su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Prema optužnici, oni su bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

U optužnici je navedeno da su optuženi bili informisani o stavljanju pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura zarobljenih vojnika JNA, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva, gdje su ubijeni.

Tijela pripadnika JNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za ostalim tijelima još traga.

Datum održavanja narednog ročišta biće objavljen naknadno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije