BiH

Pratite nas na Google news

Odgovori na dodatna pitanja iz upitnika do kraja mjeseca

Odgovori na dodatna pitanja iz upitnika do kraja mjeseca
Foto: N.N. | Odgovori na dodatna pitanja iz upitnika do kraja mjeseca
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi rekli su da su odgovori na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije usaglašeni u okviru tijela mehanizma koordinacije, te izrazili nadu da će odgovori biti dostavljeni u Brisel do kraja februara.

U razgovoru sa generalnim direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i izvršnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju u Evropskoj službi za spoljne poslove Tomasom Majer-Hartingom, oni su naveli da je vladama i Savjetu ministara dostavljena integralna verzija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika.

Članovi Predsjedništva BiH još jednom su ponovili da bi pozitivno mišljenje Evropske komisije i preporuka za dobijanje statusa zemlje kandidata u ovoj godini predstavljalo dodatni podstrek za ubrzano sprovođenje reformskih procesa.

Oni su informisali sagovornike o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu formiranja vlasti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se saglasili da je zvanična posjeta članova Predsjedništva BiH u januaru institucijama EU u Briselu ocijenjena pozitivno, kako u BiH, tako i i u EU.

Danijelson i Harting pozdravili su opredijeljenost članova Predsjedništva BiH da ubrzanije rade na EU perspektivi BiH, te pozvali institucije BiH da što prije dostave usklađene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika.

Oni su pojasnili da će mišljenje Komisije služiti kao mapa puta za sveobuhvatne reforme koje će se sprovoditi, posebno u oblastima vladavine prava, borbe protiv korupcije i poštivanja ljudskih prava.

Predstavnici EU su rekli da je za dobijanje pozitivnog mišljenja veoma važno ubrzano formiranje svih nivoa vlasti u BiH, te ponovili snažnu podršku evropskih institucija putu BiH ka punopravnom članstvu u EU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije