BiH

Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu

Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu
Foto: Ilustracija | Odluka o dodjeli mandata za Dom naroda FBiH objavljena u Službenom listu

SARAJEVA - Centralna izborna komisija BiH je, na osnovu dostavljenih rezultata glasanja provedenog u skupštinama kantona, potvrdila rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka je ozvaničena objavom u Službenom listu BiH.

Pet preostalih nedodijeljenih mandata za Dom naroda Parlamenta Federaracije BiH, odnosno tri iz reda srpskog naroda i dva iz reda ostalih, biće potvrđena naknadno.

Mandati iz reda ostalih biće potvrđeni nakon pravomosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatu iz reda ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine od 11.02.2019. godine.

Mandati iz reda srpskog naroda biće potvrđeni nakon sprovođenja procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku sprovođenja posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom BiH.

Predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara kazala je ranije kako očekuje da u toku dana stigne usvojena Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata stigne u Dom naroda Parlamenta FBiH.

"Očekujem kako će do kraja dana ipak biti zaprimljena, kao i objavljena u Službenom glasniku BiH", kazala je Bradara.

Konstitutivna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH biće zakazana za srijedu, 20. februara, u 11 sati, potvrdila je predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara. Opširnije na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije