BiH

Ojačati saradnju sa finansijskim institucijama

Ojačati saradnju sa finansijskim institucijama
Foto: N.N. | Ojačati saradnju sa finansijskim institucijama

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čibrilović i kineski ambasador u BiH Ji Ping saglasili su se da je potrebno ojačati saradnju sa kineskim finansijskim institucijama na realizaciji infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj.

Čubrilović i Ping konstatovali su da je ostvarena veoma dobra saradnja Srpske i kineskih kompanija koje su zainteresovane za velike infrastrukturne projekte, posebno u oblasti saobraćaja, energetike i informacionih tehnologija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine.

U toku današnjeg sastanka u Banjaluci istaknuto je da je veoma značajno jačati i saradnju u kulturi, obrazovanju i turizmu, čemu doprinosi sve veći broj kineskih studenata koji uče srpski jezik, kao i izražena zainteresovanost za učenje kineskog jezika u Srpskoj, na Katedri za kineski jezik na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i na Konfucijevom institutu pri banjalučkom Univerzitetu.

Čubrilović je kineskom ambasadoru poželio uspješan mandat u BiH, ističući da je Narodna skupština Republike Srpske opredijeljena za saradnju i razgovor o svim važnim pitanjima koja mogu da unaprijede bilateralne odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije