BiH

Okolić: Podžić protiv mene ne može ništa uraditi

Okolić: Podžić protiv mene ne može ništa uraditi
Foto: Dražan Oskar Pozderović | Okolić: Podžić protiv mene ne može ništa uraditi

​BANJALUKA - Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH, kazao je da je ovo vrijeme velikog praznika, praštanja i da trebamo zajedno da zbijemo redove i radimo ono što je najbolje za RS.

Komentarišući prijavu protiv njega od strane Sifeta Podžića, ministra odbrane BiH, zbog učešća na obilježavanju Dana Republike Srpske, rekao da nema nikakvog komentara, te da je Podžić protiv njega podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH.

"On protiv mene ne može ništa uraditi što se tiče ministarstva, jer ja odgovaram Savjetu ministara BiH, a ne njemu, tako da ćemo vidjeti još kako će to završiti", kazao je Okolić.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, zahvalio se generalima i zamjeniku ministra odbrane iz srpskog naroda na posvećenosti i patriotizmu.

"Republika Srpska ostaje posvećena agendi koju je usvojila Narodna skupština RS. Mi ne osjećamo ništa dobro od onoga što se zvalo reformama, to je sve bilo na našu štetu. Neophodno je poduzimati niz tih aktivnosti, naravno, putem poštivanja Ustava BiH. Mi nemamo u glavi nikakav plan koji uključuje vojsku kao silu", rekao je Dodik.

Komentarišući prijavu Sifeta Podžića, ministra odbrane BiH protiv Okolića i drugih pripadnika Oružanih snaga BiH koji su prisustvovali obilježavanju 9.januara, Dana Republike Srpske, Dodik je istakao da prijave jednog naroda protiv drugog nikad ništa dobro nisu donijele.

Okolić: Ispitaće se slučaj svih u uniformama Oružanih snaga u Bužimu

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić izjavio je danas da će se ispitivati slučaj svih onih koji su imali legitimne uniforme Oružanih snaga BiH na okupljanju nekadašnjih pripadnika Armije RBiH u Bužimu, gdje su marširali sa ratnim zastavama uz pokliče "Alahu ekber".

Okolić je istakao da se paravojne i legitimne snage ne mogu mjeriti, te da se na ovaj način šalje loša poruka.

"Ispitivaće se slučaj svih onih koji su na okupljanju u Bužimu imali legitimne uniforme Oružanih snaga BiH", rekao je Okolić novinarima u Banjaluci.

Uznemirujući snimci uniformisanih ljudi sa zelenim bertakama, ratnim zastavama. Armije RBiH, koji uzvikuju "Alahu ekber", a pojavili su se juče na društvenim mrežama, nastali su u Bužimu.

U komentarima na toj stranici daju im veliku podršku, a na jednom od snimaka u pozadini je pjesma o "505. Bužimskoj muslimanskoj brigadi" za koju navode da "u boj kreće, sve do Drine ona stati neće".

Primjetno je bilo i prisustvo osoba u uniformama Oružanih snaga BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije