BiH

Omogućiti efikasnije funkcionisanje zajedničkih graničnih prelaza

Omogućiti efikasnije funkcionisanje zajedničkih graničnih prelaza
Foto: Wikimedia | Omogućiti efikasnije funkcionisanje zajedničkih graničnih prelaza

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović i ambasador BiH u Podgorici Branimir Jukić izrazili su spremnost da se u najkraćem roku organizuje potpisivanje sporazuma o izmjenama i dopunama sporazuma o graničnim prelazim da bi se omogućilo njihovo efikasnije funkcionisanje zajedničkih prelaza.

Sagovornici su na sastanku iskazali spremnost da se organizuje potpisivanje sporazuma o izmjenama i dopunama sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj i aneksa sporazuma između Vlade Crne Gore i Savjeta ministara o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima.

Sekulović je pozvao ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selmu Cikotića da se sastanu u Podgorici i potpišu ova dva sporazuma.

Sekulović i Jukić su izrazili zadovoljstvo nedavnim otvaranjem zajedničkog graničnog prelaza Vraćenovići-Deleuša, čime su stvoreni uslovi za bolji rad granične policije, kao i zbog uspješnog funkcionisanja Zajedničkog centra za policijsku saradnju BiH, Crne Gore i Srbije u Trebinju.

Sekulović i Jukić su naveli da su odnose Crne Gore i BiH primjer dobrosusjedske saradnje i međusobnog poštovanja, što bi trebalo da slijede sve zemlje zapadnog Balkana.

Sekulović je naveo da dobra saradnja policijskih službi, više od 70 sporazuma i memoranduma, kao i činjenica da ne postoje neriješena pitanja između Crne Gore i BiH, govore o kvalitetu odnosa koje treba održavati i unapređivati, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Jukić je istakao punu podršku BiH nastavku dobre saradnje, zasnovane na otvorenosti i uzajamnom povjerenju, te izrazio očekivanje da će biti nastavljena u svim oblastima od zajedničkog interesa kroz nove inicijative i projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije