BiH

Online sjednica Predstavničkog doma FBiH prekinuta zbog loše veze

Online sjednica Predstavničkog doma FBiH prekinuta zbog loše veze
Foto: Fena | Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH

SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma Federacije BiH koja je danas počela preko online platforme prekinuta je zbog loših uslova za rad.

Naime, nakon što su poslanici radili dva sata u veoma teškim uslovima, uz konstantne prekide prenosa, loš zvuk i ponavljanje glasanja nekoliko puta za 98 poslanika, koliko broji ovaj parlament, Sabina Čudić, poslanik Naše stranke, konstatovala je da ovakav rad nije moguć, da su na dnevnom redu važni zakonski prijedlozi te da treba uputiti protestnu notu Parlamentarnoj skupštini BiH zbog toga što im ne ustupaju veliku salu u zgradi ovog parlamenta u Sarajevu.

Mirsad Zaimović (SDA), predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH, nakon izlaganja Čudićeve dao je polusatnu pauzu kako bi se održala sjednica Kolegija i donijeli zaključci.

On je potom prekinuo današnju sjednicu te najavio da će se ona nastaviti u naredne dvije sedmice kada se pronađe prostor koji će osigurati sve neophodne epidemiološke mjere kako bi ovaj najmnogobrojniji parlament u BiH mogao zasjedati i kako bi se poslanicima moglo omogućiti fizičko prisustvo. Konstatovao je da bi nastavak sjednice trebalo da bude 13. oktobra, jer je druga redovna sjednica ovog doma zakazana dan kasnije 14. oktobra.

"Konstatovali smo da nam amfiteatar u Predstavničkom domu FBiH ne zadovoljava epidemiološke uslove i zamolili Sekretarijat da ponudi rješenje i više opcija za održavanje sjednice, a kako bi se poštovale mjere", kazao je Zaimović te zamolio i parlamentarce da predlože neki prostor ako imaju ideju te da parlament ne mora zasjedati u Sarajevu ako negdje izvan ima dovoljno veliki i zadovoljavajući prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije