BiH

Opozicija pita: Kako teku pripreme za održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu

Opozicija pita: Kako teku pripreme za održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu
Foto: Ilustracija | Opozicija uputila poslaničko pitanje Komisiji za sprovođenje referenduma

BANJALUKA - Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su danas poslaničko pitanje Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma koje se odnosi na sprovođenje skupštinske odluke o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, koja je objavljena u "Službenom glasniku".

"Kako teku pripreme za održavanje republičkog referenduma na referendumsko pitanje - `Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji Republike Srpske?", upitali su opozicioni poslanički klubovi.

Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske upitali su i koliko je sjednica održala Komisija za sprovođenje referenduma i koje su tačke dnevnog reda razmatrane, saopštili su ovi poslanički klubovi.

Njih interesuje i koliko će sprovođenje referenduma koštati i koliko se planira štampati glasačkih listića.

"Koje aktivnosti Komisija za sprovođenje referenduma planira uraditi do dana održavanja referenduma, a posebno kada je riječ o obavještavanju građana i javnosti o referendumu?", navodi se u saopštenju.

Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH objavljena je prošli mjesec u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije