BiH

OS BiH dezinfikovale objekate institucija u Istočnom Sarajevu

OS BiH dezinfikovale objekate institucija u Istočnom Sarajevu
Foto: MO BiH | Oružane snage BiH dezinfikovale objekate institucija BiH u Istočnom Sarajevu

SARAJEVO - U borbi protiv širenja virusa korona, Sanitetska jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine juče je obavila dezinfekciju objekata institucija Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu.

Dezinfikovane su prostorije i objekti Agencije za nadzor nad tržištem BiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te su time ponovo stavljeni na upotrebu službenicima agencija.

"Na izvršenje zadatka dezinfekcije prostora i objekata upućeni su pripadnici Sanitetske jedinice OS BiH, te je prije polaska na zadatak, u koordinaciji sa nosiocima logističke podrške, obavljen preventivni ljekarski pregled svih pripadnika na korona virus", saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako su naveli, korištena sredstava tokom ove dezinfekcije su se pokazala efikasnim u odbrani od širenja korona virusa, što je vidljivo na području Maglaja, Čitluka, Mostara, Jablanice i Konjica gdje su pripadnici Oružanih snaga BiH vršili dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina u mjesecu maju ove godine.

Foto: MO BiH
Foto: MO BiH

Pripadnici Sanitetske jedinice OS BiH djelovali su na osnovu zahtjeva Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, a u cilju pomoći agencijama za državnu službu Bosne i Hercegovine u odbrani od širenja koronavirusa.

"Angažovanjem pripadnika Oružanih snaga BiH na pomoći državnim agencijama, iskazujemo čvrstu opredijeljenost da u svakom trenutku sa svim raspoloživim resursima pružimo neophodnu pomoć širom Bosne i Hercegovine. Ovim su Oružane snage BiH još jednom pokazale da posjeduju kapacitet, sposobnost i visoko obučen personal za izvršenje najzahtijevnijih zadataka što bi u ovom slučaju bila prevencija protiv korona virusa", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije