BiH

Osam kandidata za glavnog tužioca BiH

Osam kandidata za glavnog tužioca BiH
Foto: Ilustracija | Osam kandidata za glavnog tužioca BiH
Srna

SARAJEVO - Na javni konkurs Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji se danas završava, za poziciju glavnog tužioca BiH prijavilo se osam kandidata, rečeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

Iz VSTS-a ističu da broj prijavljenih kandidata ne mora biti konačan, s obzirom na to da postoji mogućnost slanja prijava poštom (do datuma zatvaranja konkursa), te se ove prijave mogu očekivati u narednom periodu. 

Kada je riječ o proceduri, konkurs za rukovodeće pozicije u pravosuđu, pa tako i za glavnog tužioca BiH, sprovodiće se po novim procedurama propisanim u Poslovniku VSTS-a, odnosno Poslovniku o izmjenama i dopunama Poslovnika, koji je usvojen na sjednici 11. maja i objavljen u "Službenom glasniku BiH". 

U skladu sa novim procedurama, kandidati za poziciju predsjednika suda ili glavnog tužioca koji su pozvani na razgovor dužni su na razgovoru predati i izložiti svoj program rada članovima Komisije. 

Da bi kandidat bio predložen za imenovanje na poziciju predsjednika suda, odnosno glavnog tužioca i zamjenika glavnog tužioca, mora ostvariti minimalan uspjeh u konkursnoj proceduri, i to najmanje 125 bodova za poziciju predsjednika entitetskih vrhovnih sudova, Suda BiH, Apelacionog suda Brčko distrikta BiH, te glavnog tužioca i zamjenika glavnog tužioca entitetskih tužilaštava i Tužilaštva BiH. 

Nadležni podsavjet vrši finalno rangiranje kandidata i daje prijedlog Savjetu za postupanje. 

Za pozicije predsjednika suda i glavnog tužioca nadležni podsavjet predlaže tri kandidata sa liste uspješnih kandidata koji na sjednici Savjeta izlažu program rada koji su ranije dostavili i izložili Komisiji za obavljanje razgovora. 

Podsavjet dostavlja Savjetu obrazložene prijedloge za sva tri kandidata, sa bodovima koje su ostvarili u konkursnoj proceduri i njihovim programom rada, te rang-listu kandidata. 

Savjet na sjednici većinom glasova imenuje glavnog tužioca Tužilaštva BiH, odnosno rukovodioca u pravosudnoj instituciji. 

Konkurs za ovu poziciju bio je otvoren 16. avgusta.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije