BiH

Otkazane sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

Otkazane sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH
Foto: N.N. | Otkazane sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH), najavljene za sutra, odgođene su jer rukovodstvo Doma smatra da nema uslova za njihovo održavanje.

Nastavak vanredne i redovne sjednice Doma naroda federalnog Parlamenta prolongiran je zbog tehničkih razloga, odnosno proceduralne povezanosti i uslovljenosti rada Doma naroda i Predstavničkog doma, saopšteno je iz Parlamenta FBiH.

"Rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH smatra da trenutno nema uslova za održavanje za sutra najavljenih sjednica s obzirom na ishode dnevnog reda posljednje održane vanredne sjednice, te neodržavanja najavljene redovne sjednice Predstavničkog doma", navodi se u saopštenju.

Novi termin održavanja sjednica Doma naroda federalnog Parlamenta biće saopšten naknadno.

I sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, koja je bila zakazana za danas, odgođena je, a iz kabineta predsjedavajućeg Doma Edina Mušića saopšteno je da je to učinjeno zbog novonastale situacije i potrebe za dodatnim konsultacijama unutar parlamentarne većine, kao i važnosti predloženih tačaka.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što se SBB pridružio opoziciji i na vanrednoj sjednici "oborio" hitnu proceduru zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije