BiH

Otkud iskaznica OBA kod poslanika Zildžića?

Otkud iskaznica OBA kod poslanika Zildžića?
Foto: Nezavisne/arhiva | Otkud iskaznica OBA kod poslanika Zildžića?

SARAJEVO - Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije Ilija Cvitanović rekao je da će danas uskladiti termin sa direktorom OBA Almirom Džuvom za održavanje sjednice jer treba da bude prisutan budući da će se raspravljati o tome kako se iskaznica Agencije našla kod poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Salka Zildžića.

"Na sjednici ćemo zatražiti izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA koja se u nekom vrlo čudnom obliku pojavila da na to dobijemo komentar", rekao je Cvitanović Srni.

Cvitanović smatra da je bolja adresa za te stvari Tužolaštvo BiH nego Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA dok se ne utvrde sve činjenice.

"Komisija će danas bti zakazana i biće održana u veoma kratkom roku", najavio je Cvitanović.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.

Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor. 

U Tužilaštvu BiH u radu je predmet koji se odnosi na lica sa američke crne liste, a odnosi se i na navode o zloupotrebi kapaciteta Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, u okviru kojeg će biti zatražene i informacije o navodima koji su se pojavili o zolupotrebi službenih legitimacija Agencije, rečeno je u Tužilaštvu BiH.

"Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere", precizirano je Srni iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije