BiH

PDP: Podržaćemo sva rješenja u skladu s "Programom obnove RS"

PDP: Podržaćemo sva rješenja u skladu s "Programom obnove RS"
Foto: Ilustracija | PDP: Podržaćemo sva rješenja u skladu s "Programom obnove RS"

BANJALUKA - Predsjedništvo PDP-a donijelo je odluku da će podržati sva politička rješenja i dogovore koji su u skladu sa načelima "Programa obnove Republike Srpske", kao što su vladavina prava, jačanje demokratskih institucija i standarda građana, kao što neće podržati bilo šta što je u suprotnosti sa programom PDP-a i interesima građana Srpske, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da je stav te stranke uvijek bio da politički predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH moraju da razgovaraju uprkos svim političkim razlikama i neslaganjima u Srpskoj.

Predsjedništvo PDP-a ocjenjuje da je iz tog razloga važno da su konačno i druge političke opcije iz Srpske prihvatile stav PDP-a da se na nivou zajedničkih institucija treba braniti interes Srpske i njenih građana bez obzira na koalicionu orijentaciju jednako snažno i kroz vlast kao i kroz opoziciono djelovanje.

"PDP će ostati dosljedna, ozbiljna i odgovorna opozicija Vladi Republike Srpske, stav je Predsjedništva partije. Vlada će u PDP-u imati ozbiljnog i poštenog političkog sagovornika koji je spreman da podrži dobra rješenja koja su u interesu građana i Republike Srpske, ali ćemo ostati najoštrija opozicija svakoj odluci koja nije u tom interesu", navodi se u saopštenju.

PDP smatra da koalicioni blok koji trenutno čini Vladu Srpske nema dovoljno kredibiliteta, političkih ideja i poštenih kadrova sposobnih da modernizuju i unaprijede Republiku Srpsku, te je zato njihov primarni politički zadatak jačanje PDP-a kao budućeg nosioca nove, sposobnije i dinamičnije vlasti.

U saopštenju sa sjednice se dodaje i da će PDP u narednim danima i sedmicama sklopiti sporazume sa političkim strankama i istaknutim pojedincima koji će svoj politički angažman nastaviti u okviru PDP-a.

PDP je takođe pozvala i sve političke partije, udruženja građana i slobodnomisleće pojedince koji imaju viziju Republike Srpske u budućnosti i podržavaju načela PDP-a na razgovore o koracima neophodnim da se preduzmu u cilju građenja nove, moderne, uređene i prosperitetne zajednice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije