BiH

PDP: U mandatu Cvijanovićeve propale tri banke i Robne rezerve RS

PDP: U mandatu Cvijanovićeve propale tri banke i Robne rezerve RS
Foto: N.N. | PDP: U mandatu Cvijanović propale tri banke i Robne rezerve RS

BANJALUKA – Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da su tokom mandata premijerke RS Željke Cvijanović propale tri banke i Robne reserve RS.

"Stvarna istina je da je Cvijanovićeva jedini premijer u čijoj istoriji su: propale tri banke (od kojih jedna dva puta), propale Robne rezerve; propalo preduzeće ”Nikola Tesla”, propao ”Farmland”, BDP po glavi stanovnika najniži u regionu (niži od BDP po glavi stanovnika u FBiH za 7 odsto), preduzeća iz Srbije sa sjedištima iz Republike Srpske pobjegla u FBiH, ukupan dug stalno raste, sva javna preduzeća u gubicima, penzije najniže u region", saopšteno je iz ove stranke.

Kako je navedeno u saopštenju, u mandatu Željke Cvijanović plate nisu porasle ni za marku, "rasla je jedino politička i svaka druga korupcija".

"I zbog svega toga, jedino u mandatu Željke Cvijanović Republika Srpska godišnje ostane bez grada veličine Trebinja. Jasno nam je da premijerki smeta odličan PDP-ov 'Program obnove Republike Srpske', ali nema potrebe da lažima o prethodnicima i izmišljenim bajkama o sebi srozava dignitet institucije Vlade Republike Srpske", saopštili sui z PDP-a.

Oni su podsjetili premijerku RS da je za 24 mjeseca vlade Mladena Ivanića isplaćeno 26 penzija – od kojih su 24 redovne i dvije koje je tadašnji premijer Milorad Dodik ostao dužan u prvom mandatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije