BiH

PDP osudio namjeru SDA o promjeni imena Republike Srpske

PDP osudio namjeru SDA o promjeni imena Republike Srpske
Foto: Arhiva | PDP osudio namjeru SDA o promjeni imena Republike Srpske

TREBINJE - Predsjedništvo PDP-a osudilo je danas namjeru SDA o promjeni imena Republike Srpske i iskazalo nezadovoljstvo odlukom Narodne skupštine Republike Srpske da ne razriješi dužnosti potpredsjednika parlamenta Senada Bratića iz SDA.

"Za PDP je Dejtonskim sporazumom definisan ustavno-pravni okvir postojanja i opstanka Republike Srpske, te će principijelno i ubuduće djelovati čuvajući interese Srpske i naših građana u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom", saopšteno je iz ove stranke nakon sjednice Predsjedništva.

Predsjedništvo PDP-a je istaklo snažnu podršku Saši Borjanu, kandidatu za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima 17. februara i izrazilo očekivanja da će građani prepoznati njegovu viziju za bolje Trebinje.

Predsjedništvo PDP-a je upoznato sa izvještajem Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a /ODIHR/ u kojem su "potvrđene brojne izborne neregularnosti i iskazana potreba za suštinskim izmjenama izbornog zakona s ciljem postizanja poštenog i fer izbornog procesa".

Iz ove stranke je navode da će jedan od pravaca djelovanja PDP-a biti preduzimanje konkretnih aktivnosti koje za cilj imaju profesionalno, objektivno i istinito informisanje građana od strane javnih medija.

Na sjednici Predsjedništva PDP-a odlučeno je da otpočnu aktivnosti za pripremu redovnog Sabora partije, tokom kojeg će biti obilježeno 20 godina postojanja PDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije