BiH

PDP predlaže trajno smanjenje stope poreza i doprinosa na plate

PDP predlaže trajno smanjenje stope poreza i doprinosa na plate
Foto: Ilustracija | PDP predlaže trajno smanjenje stope poreza i doprinosa na plate
Srna

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa /PDP/ predložila je, umjesto simboličnog rasta zarada u Republici Srpskoj, trajno smanjenje stope poreza i doprinosa na plate, odnosno smanjenje dijela bruto plate koji ubire država.

Iz PDP-a je saopšteno da su sadašnja poreska davanja za plate previsoka i to čini radnu snagu velikim teretom za poslodavce i ujedno motiviše rad u sivoj zoni.

"Cilj je opterećenje na rad smanjiti na 50 odsto od neto plate koliko je iznosila kada je Vladu vodio PDP, sa sadašnjih iznad 60 odsto od neto plate, te dugoročno raditi na daljem smanjivanju poreskog klina koji bi privredu učinio konkurentnijom i onom koja privlači, a ne odbija investitore", istakli su u PDP-u.

U ovoj stranci ističu da podržavaju inicijativu da budu povećane plate u privatnom i javnom sektoru Republike Srpske, ali ocjenjuje da je najavljeni rast od 23 do 35 KM simboličan, da nije zasnovan na realnoj osnovi, niti je rezultat značajnije privredne aktivnosti.

Iz PDP-a navode da ovo povećanje plata, koje najavljuje Vlada Republike Srpske, neće za efekat imati usporavanje odlaska radnika u inostranstvo niti će vidno poboljšati životni standard građana.

"Kratkotrajno i prividno poboljšanje standarda koje traje koliko i predizborna trka je pogrešno i svaka odgovorna vlast bi trebalo da svojim građanima omogući preduslove za trajno povećanje primanja", dodaje se u saopštenju.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Srbin do koske

Ma bravo PDP, sada ste Vi nasli predlagati trajno smanjenje poreza, gde ste bili svih ovih godina, 'providni' ste i Vi, sad kao ovo nije Vasa predizborna...😒

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije